Sjón

Biografia

Sigurjón Birgir Sigurdsson, Reykjaviken ( Islandia) jaioa, 1962an.

Sjón bezala ezagunagoa, Islandiako poeta, eleberrigilea eta kantuen hitz idazlea da. 25etik gora hizkuntzetara itzuli dira haren lanak, eta zenbait sari irabazia da. Björken kantuen hitzak idazten lagundu ohi du eta Dancing in the Dark filmeko abestiak idatzi zituen.

Bibliografia

  • Stálnótt, 1987
  • Night of the lemon, 1993
  • Sagan af húfunni fínu, 1995
  • Skugga-Baldur, 2003
  • Argóaflísin, 2005
  • Rökkurbysnir, 2008

Pasazaiten aurkituko duzu